Saturday, January 17, 2015

i'm 30 years already


Alhamdulillah i'am 30 years on earth.....

"Happay Birthday to me...."

terima kasih ALLAH,... terima kasih mak n ayah kerana melahirkan,membesarkan serta mendidik saya dengan cukup sempurna......

Its been a great 30years of being me,a great daughter to my parent,a great wife to my en husband, a good little sister to my along n kakak ipar,a good kakak to my adik-adik, a mom of my 2 little angels..
Bertambah umur setahun,equal to berkurang jugak tempoh hidup setahun,,,,

Tahun ni,orang pertama yang wish,my precious doter,widad... celik je mata terus dia datang n cakap
"epi beday momi...."

Oh ALLAH,terima kasih atas kurniaan mu......


Monday, December 1, 2014

Eishal hannan Turns 1

01.12.14


Alhamdulillah,,Terima kasih Allah atas nikmat dan kurniaanmu.....

"Selamat hari Lahir Yang pertama" buat Eishal Hannan....

Semoga eishal membesar dengan sihat dan sempurna,cerdik dan cerdas..diberi kesihatan yang baik serta dilindungi Allah swt...

Pejam celik-pejam celik dah setahun anak momy nie... Rasa macam baru je momy bawa eishal ke sana sini... bersalinkan eishal,,berpantang bersama-sama eishal.. Bau baby masih melekat-lekat lagi dihidung momy... Allah mommy rindu sangat saat tu...

Sekarang eishal dah setahun,dah pandai macam-macam benda.. Mulut dah kuat mengomel,dah pandai menjerit,dah pandai berebut barang dengan kakak,dah kuat makan n pandai memilih makan
dah boleh berdiri cuma takut-takut nak berjalan...

Oh masa cepat sungguh berlalu.........

Mommy,baba dan kakak sayangkan eishal.....















Tuesday, October 14, 2014

Pool buatan....


Korang mampu................?????????








aktiviti cik widad setiap kali balik kampung aku..memang tak boleh nak cakap ape dah, jerit sampai keluar halkum sekali pun... tak denya dia nak pandang ko... itu belum dia balik umah mertua aku,benda baru yang dia belajar,,tak sure dari mana,sebab first time dia buat.... dia tutup lubang air,dia biarkan air terbuka..so air akan bertakung dengan slumber tanpa rasa pape,dia akan berenang... hohoho Itu la Widad......

Thursday, September 25, 2014

Dua beradik

Bila dua beradik duduk sekali......


situasi 1....

si kakak suka memaksa adik....
Konon-konon nak nampakkan kakak penyayang la nie,atlast dengar suara adik menjerit nangis....







Situasi ke 2..

Konon-konon nk peluk adik sambil duduk...last2 adik buat perangai tak nak duduk....



Akhirnya dapat juga bergambar tapi tak lama....hehehe





Situasi ke 3.....

Time ni mood adik teramat baik..... sebab tak de gangguan dari tgn kakak.... 

tapii...........




see.... bila adik dah ok,kakak pulak buat hal nak usik adik...
Bila nak aman Nak oiii...???





Situasi ke 4...

kakak masih dalam cubaan memeluk adik...tapi hasilnya.....





 hahaha...adik dah bosan.....tak nak peluk2 lagi...







Situasi ke 5....

main sama-sama....tapi kejap je..




bab ni adik memang suka ganggu kakak...


atlast....momy simpan sebab terabur,...



Tuesday, September 9, 2014

Elsa n Anna...

Demam frozen dah melanda sehinggakan aku sendiri turut terkena tempiasnya.. untuk makluman gara-gara cite frozen nie, anak aku terlalu addicted dengan benda-benda yang ada muka Elsa n anna.Bukan tu je kadangkala dia membayangkan diri dia yang membawa watak elsa n anna... adoiii fening-fening

Yer..itulah anak dara aku widad,apa je benda yang dia nampak ada muka si elsa n anna,sah-sah kena beli kalau tak mula lah drama yang korang sendiri tak sanggup nak tengok. Aku????ku turutkan juga sebab malas nak bingit n bising,kang orang kata aku dera anak pulak...boleh gitu??? Dari atas kepala hingga ke kaki,kalau boleh dia sebijik elsa..ko mampu?? Mana aku nak cari kasut frozen...setakat nie dah 2 pasang dress dia ada..yang terbaru dia request kasut n baju anna,ikut geram aku..nak je aku ikat kain napkin dekat belakang tu,nahh nak jadi anna sangat kan.Cakap mulut je,nak buat tak sanggup pulak rasanya..haha
Apa yang aku perati,anak aku jenis yang terlalu menghargai pemberian sesiapa sahaja,dia jenis yang sayang sangat barang-barang dia,bahkan bukan tu je,barang adik dia pun dia jaga sebaiknya.Pantang kalau orang pegang,dia bukan jenis pegi rebut..paling tidak dia datang ngadu dekat aku atau baba dia je.Itulah widad....

Gara-gara watak elsa n anna,kalau aku minta tolong dia ambilkan pampers adik dia,jangan harap dia nak ambil kalau aku panggil dia widad @kakak... akhir-akhir mesti ada jugak pembetulan dari dia.." Mommy panggil elsa boleh tak"??? Haaa..ok-ok,nak hiburkan hati anak,aku ni ikutttttttt jugak la... Yang tak boleh nak blah,sekali-kali eishal terjebak jugak dalam dunia frozen dia... eishal bawak watak Anna okehhhh ....
dulu aku blur sikit,bila widad cakap " mommy buat susu elsa boleh??" mula-mula takut jugak,sape lah elsa tu kan,lambat betul mak ko nie widad... rupanya baru tahu elsa tu watak dalam cite frozen tu lah...
Kadang-kadang,aku intip je apa yang dua beradik nie buat,,,nasib la eishal,dapat kakak yang feeling2 nak jadi Elsa...
  
Elsa celup...

tengok nak jadi pincesssss caner,kasut pun terbalik..muaahhaaa

baju elsa...


princess elsa widad

peacee